Україна

У Києві подорожчає проїзд на 15 маршрутах

З суботи, 3 квітня, буде піднято вартість проїзду на 15 з 150 маршрутах з 8 до 10 гривень. Про це повідомив голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Моїсеєнко в коментарі “Укрінформу”, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Крім того, з понеділка, 5 квітня в столиці на маршрути вийде не весь транспорт.

“З понеділка автобуси вийдуть на лінію, але думаю, що не в повному обсязі, тому що ми зіткнулися зараз з проблемою, пов’язаною з перепустками для наших водіїв. Оперативно замовили спецперепустки для своїх працівників, але, на жаль, поки не отримали інформації, чи будуть вони у нас чи ні. Требащоб наші механіки, наші співробітники змогли дістатися на роботу”, – зазначив Моїсеєнко.

Також він поінформував про відмову багатьох водіїв на початку наступного тижня виходити на маршрути. Це пов’язано з низкою причин. По-перше, впаде пасажиропотік. По-друге, люди без перепусток не зможуть потрапити в громадський транспорт, де правоохоронці проводитимуть контроль допуску пасажирів.

Як відомо, кілька днів тому прес-секретар Департаменту транспортної інфраструктури Ганна Голосинська повідомила, що в Києві приватні перевізники вирішили поки не підвищувати ціни на проїзд у маршрутках.

Також повідомлялося, що в приміських маршрутках Києва різко подорожчав проїзд на обухівському напрямку. 

Нагадаємо, що в Києві з 23 березня діють обмеження “червоної” зони карантину. У столичний транспорт пускали тільки 50% пасажирів від загальної наповнюваності.

Мер Києва Віталій Кличко 31 березня заявив, що у зв’язку із зростанням захворюваності та смертності від коронавірусу в столиці з 5 квітня посилюються обмеження. Вони діятимуть як мінімум до 16 квітня. Зокрема, весь громадський транспорт перевозитиме тільки працівників підприємств критичної інфраструктури за спеціальними перепустками.

Back to top button