Україна

У Києві на 17 вулицях не дозволять сезонне підвищення швидкості руху з 1 квітня

Жодна з цих вулиць не відповідає повністю необхідним критеріям, що визначені правилами дорожнього руху та методикою прийняття рішень про встановлення обмежень швидкості, а також чинним державним нормам та стандартам

Влада столиці вирішила не дозволяти на 17 вулицях міста сезонне підвищення швидкості руху з 50 до 80 км/год із 1 квітня.

Про це інформує 1NEWS.

За словами директора КП “Центр організації дорожнього руху” Віктора Чернія, фахівці поліції і КМДА обстежили 17 вулиць, де рішенням Київради з 1 квітня до 1 листопада передбачено можливість підвищення швидкості руху до 80 км/год.

Обстеження показало, що жодна з вулиць не відповідає повністю необхідним критеріям, що визначені правилами дорожнього руху та методикою прийняття рішень про встановлення обмежень швидкості, а також чинним державним нормам та стандартам.

Він наголосив також, що на зазначених вулицях високий рівень аварійності та тяжкості наслідків ДТП. Окрім того, проти підвищення швидкості виступає велоспільнота.

Зокрема, новий швидкісний режим планувався на проспекті Шухевича, вулиці Набережно-Рибальській, Наддніпрянському шосе, Набережному шосе, Столичному шосе, вулиці Саперно-Слобідській та проспекті Миколи Бажана.

Джерело: КМДА

Back to top button