Україна

У Києві дві вчительки викладали російською мовою, їх звільнили – 1News


Фото з відкритих джерел

Вчителям оголосили догану та звільнили

У Києві дві вчительки викладали російською мовою, їх звільнили. Про це заявив уповноваджений із захисту державної мови Тарас Кремінь. 

Інциденти виявили у ліцеї №303 суспільно-природничого профілю Дарницького району та Спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №152 з поглибленим вивченням англійської мови. 

“На підставі резонансних відеоматеріалів, оприлюднених у соціальних мережах, у грудні 2021 року Уповноваженим було прийнято рішення про проведення заходів державного контролю у двох згаданих закладах освіти. Зокрема, йдеться про відмову вчительки німецької мови ліцею №303 застосовувати державну мову під час освітнього процесу та реакцію на відповідне зауваження учня, а також застосування недержавної мови вчителем історії та образи на адресу учнів спеціалізованої школи №152”, – йдеться у повідомленні.

Вчителям оголосили догану, згодом вони звільнилися. 

1News за темою: У Харкові продавця звільнили за обслуговування клієнта російською мовою

Нагадаємо, на Закарпатті вчителька вдарила учня четвертого класу, бо він не міг розв’язати приклад біля дошки. Батьки школярів зізналися, що цей випадок не перший. У тому, що вчителька б’є дітей, зізнався учень, який зняв інцидент на відео. Він розповів батькам, що також був битий. Батьки стверджують, що вчителька знущається з дітей та принижує їх перед іншими. Слід зазначити, що мама хлопчика, побиття якого зафіксували на відео, нічого поганого у цьому не побачила, а навпаки сказала, що їй жаль вчительку. 


Джерело

Back to top button