Україна

У Києві буде створено військовий цвинтар


У Києві буде створено військовий цвинтар

Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою для військового кладовища вздовж вулиці Олени Теліги.

 
У Києві поряд з урочищем Бабин Яр з’явиться військовий цвинтар, на якому ховатимуть загиблих захисників України. Таке рішення ухвалила Київська міська рада, повідомив мер столиці Віталій Кличко в Telegram у четвер, 14 липня.
 
“Сьогодні ми ухвалили рішення про створення військового цвинтаря та місць почесних поховань захисників України. І дали дозвіл на розробку проекту землеустрою для військового кладовища вздовж вулиці Олени Теліги у Шевченківському районі столиці. Йдеться про символічне в нашій історії місце – поряд із урочищем Бабин Яр” , – написав Кличко.
 
Він додав, що Україна переживає сьогодні велику трагедію та проходить через великі випробування.
 
“Наші воїни, патріоти, герої української нації, гинуть за свободу та незалежність нашої держави. І наш обов’язок – вшанувати їхній подвиг та пам’ять про героїв”, – додав Кличко.
 
Нагадаємо, на початку червня президент Володимир Зеленський заявив, що щодня гинуть 60-100 захисників України і близько 500 дістають поранення.
 
А 16 червня голова фракції Слуга народу Давид Арахамія повідомив, що лише на Донбасі щодня гинуть і зазнають поранень до тисячі українських солдатів.
 
Пізніше секретар РНБО Олексій Данілов спростував дані Арахамії. Він заявив, що не знає причин таких заяв, але зазначив, що “треба відповідати за свої слова”.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button