Україна

У Куп’янську затримали колаборантку, яка працювала у податковій


У Куп янську затримали колаборантку, яка працювала у податковій

Фігурантка схиляла підприємців до сплати податків на користь російських окупаційних військ.

У деокупованому Куп’янську правоохоронці затримали колаборантку, котра збирала для Росії податки з місцевого населення. Про це у четвер, 13 жовтня, повідомляє СБУ.

Ідеться про місцеву мешканку, яка є чинною співробітницею податкових органів України і ще з довоєнних часів обіймає посаду головного державного інспектора Куп’янського відділу податків та зборів Головного управління Державної податкової служби у Харківській області.

“Під час окупації зрадниця перейшла на бік ворога і почала працювати у так званій Податковій службі Харківської ВДА на посаді керівника середньої ланки”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що на новій посаді зловмисниця брала участь у нарадах із підприємцями району, де схиляла їх до сплати податків на користь російських окупаційних військ.

Також зрадниця переконувала своїх колег-податківців, які залишилися на окупованій території, переходити на бік ворога та розпочинати роботу у новостворених податкових органах окупантів.

Фігурантці повідомлено про підозру у держзраді (ч. 2 ст. 111 ККУ). Їй загрожує позбавлення волі на 15 років з конфіскацією майна або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, викрито екс-співробітника ДСНС, який перейшов на службу в “МНС ДНР”.

Також повідомлялося, що у Балаклії затримано слідчого, який працював на ворога.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button