Україна

У КСУ відбулася церемонія присяги нового судді Совгирі


У КСУ відбулася церемонія присяги нового судді Совгирі

Ольга Совгиря має професійну підготовку та ґрунтовні знання конституційного права, зазначив спікер Руслан Стефанчук.

 
Новопризначена суддя Конституційного Суду України Ольга Совгиря склала присягу у вівторок, 2 серпня. Про це повідомив речник Верховної Ради Руслан Стефанчук на своїй сторінці у Facebook.
 
Він нагадав, що минулого тижня парламент проголосував за призначення Совгирі в КСУ, довіривши їй цю вкрай відповідальну місію.
 
“Я впевнений, що професійна підготовка, ґрунтовні знання конституційного права та досвід роботи, зокрема у Верховній Раді, лише посилять якість роботи Конституційного Суду України. Органу, який забезпечує верховенство Конституції, здійснює її офіційне тлумачення та вирішує питання відповідності актів Основному закону України”, – наголосив спікер.
 

 
Ольга Совгиря – український юрист, політик. Закінчила юридичний факультет Київського національного університету ім.Т.Шевченка. Доктор юридичних наук, професор.
 
Народний депутат України IX скликання: у 2019 році була обрана від партії Слуга народу (122 номер у списку) як безпартійна. Заступник голови парламентського комітету з правової політики, голова підкомітету з питань політичної реформи та конституційного права.
 
У жовтні 2019 року Совгирю було призначено постійним представником Верховної Ради у Конституційному Суді.
 
З 2010 року обіймала посаду доцента кафедри конституційного права юридичного факультету КНУ ім. Т. Г. Шевченка. З 2005 року працювала асистенткою, а з 2008 року – доцентом кафедри конституційного та адміністративного права.
 
Нагадаємо, до складу КСУ входять 18 суддів. Призначаються вони президентом, Верховною Радою та з’їздом суддів – по шість від кожного.
 
Голови Конституційного Суду станом на зараз немає – 14 червня його обрати не змогли, а попереднього голову КСУ Олександра Тупицького оголосили у міжнародний розшук.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button