Україна

У Криму зменшився запас води у водосховищах


У Криму зменшився запас води у водосховищах

До кримських водосховищ зменшився приплив води: за вересень до них надійшло понад 2,5 млн кубометрів.


У тимчасово окупованому Криму зменшився запас води у водосховищах. Російські гідрологи повідомляють, що це сталося через нібито відсутність опадів на півострові, пише Тelegram-канал Кримський вітер.
 
“За даними гідрологів, з початком осені в кримських водосховищах зменшилося надходження води: за вересень в них надійшло трохи більш як 2,5 млн кубометрів. При цьому витрачено за місяць – 15,78 млн кубометрів води”, – йдеться у повідомленні.
 
Причиною таких маленьких приток стала відсутність опадів, через що вересень у Криму назвали “надзвичайно посушливим”. У басейнах більшості річок півострова випало від 2 до 39% від норми опадів. Значний недобір зафіксували й у горах.
 
Так, в районі Ай-Петрі випало 11,6 мм опадів (17% норми), а в районі Ангарського перевалу – 11,8 мм опадів (19% норми).
 
За даними російських гідрологів, найзаповненішими на сьогодні залишаються Ізобільненське водосховище (85% об’єму, або 11,3 млн кубометрів), Загорське (83% об’єму, або 23,2 млн кубометрів) і Сімферопольське (76% об’єму, або 27,4 млн кубометрів). А найменші запаси залишаються у Білогірскому і Тайганському водосховищах: вони заповнені на 32% і 16% від проєктного об’єму.

Нагадаємо, у ніч на 6 червня росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС. Це викликало масштабні затоплення на півдні України, спричинило гуманітарну та екологічну катастрофу. При цьому сума прямих збитків склала щонайменше 2 млрд доларів.
 

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що унаслідок підриву Каховської ГЕС постачання води до Криму стане фізично неможливим. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button