Україна

У Криму росіяни утримують 181 українського політв’язня


У Криму росіяни утримують 181 українського політв язня

Наразі представництву президента в АРК відомо, що Росія незаконно утримує 181 політв’язня, 116 з них – кримські татари.

 
РФ незаконно утримує у Криму 181 українського політв’язня, 116 з них – кримські татари. Про це повідомило представництво президента в Автономній Республіці Крим.
 
“Репресії та кримінальні переслідування наших громадян в окупованому Криму стають все жорстокішими… Наразі представництву відомо, що Росія незаконно утримує 181 політв’язня, 116 з них – кримські татари. Із загальної кількості незаконно затриманих 40 перебувають у СІЗО в очікуванні вироку, 123 – вже отримали вирок і перебувають в ув’язненні, 18 – без статусу”, – йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що 33 незаконно ув’язнених громадян України – з Херсонської та Запорізької областей, звідки їх незаконно вивезли до раніше окупованого Криму.
 
Точна кількість переміщених полонених невідома, оскільки окупаційні адміністрації зазвичай не визнають, що утримують їх у СІЗО окупованого півострова.
 
Повідомляється, що в ув’язненні залишаються десятки людей похилого віку та хворих, яким не надається належна медична допомога.
 
Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до російської колеги Тетяни Москалькової з вимогою надати офіційну інформацію про смерть громадян України Костянтина Ширінга та Джеміля Гафарова та їх причини.
 
Про смерть Ширінг стало відомо 7 лютого. Він помер на території колонії №5 у Новотроїцьку в Оренбурзькій області Російської Федерації. Адміністрація колонії №5 офіційно не підтвердила її смерть, але повідомила про це родичів.
 
Про смерть 60-річного Гафарова стало відомо 10 лютого. Він помер у слідчому ізоляторі Новочеркаська. Гафаров був незаконно позбавлений волі та звинувачений у нібито участі у діяльності “терористичної організації”.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button