Україна

У Криму на 10 діб заарештували відпочивальника за пісню на честь полку Азов


У Криму на 10 діб заарештували відпочивальника за пісню на честь полку Азов

Відео було опубліковано 13 серпня, а вже наступного дня (неділя) суд виніс обвинувальну ухвалу.

 
У Ленінському районному суді тимчасово окупованого Криму розглянуто справу про адміністративне правопорушення щодо Юрія Родіонова, якого звинувачували за статтею 20.3 “Публічне демонстрування нацистської атрибутики…”. Родіонов отримав 10 діб адмінарешту за караоке із зображенням тризубця. Про це повідомляє Кримський процес.
 
В ініціативній групі Кримський процес з’ясували, що мешканка курортного міста Щолкіне Ольга Токарєва розмістила у соціальних мережах відео, на якому в одному з караоке-барів грає пісня українською мовою, а на екрані під цю пісню відтворюється відео із зображеннями тризубця, українки із протитанковою ракетою Джавелін та військових на тлі українського прапора.
 
Поліція встановила, що відеоряд до пісні містить символіку Азова, а в тексті звучать антиросійські гасла (співається про історичне протистояння Київської Русі монголо-татарській орді). Повідомляється, що причетні до правопорушення Дмитро Гайн та Юрій Родіонов “повністю розкаялися і вибачилися”.
 
Зазначено, що відео було опубліковано 13 серпня, а вже наступного дня (неділя, – ред.) суд виніс обвинувальну ухвалу.
 
“Така оперативність розгляду ставить під сумнів наявність у справі спеціальної експертизи, яка б встановила схожість символіки з кліпу із забороненою символікою націоналістичної організації Азов. Крім того, привертає увагу швидкий доступ окремих проросійських блогерів до матеріалів справи та публікація в соціальних мережах паспортних даних учасників адміністративного правопорушення”, – повідомляє Кримський процес.
 
В організації зазначили, що на офіційному сайті суду станом на 15 серпня відсутня інформація про дату та час розгляду справи, а також про ухвалену за ним рішення.
 
Раніше повідомлялося, що в караоке-барі у Криму замовили пісню на честь полку Азов.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button