Україна

У конкурсі проектів на меморіал Героїв Небесної сотні визначено переможця

Переможцем номінації «Меморіал Героїв Небесної сотні» Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на найкращу проектну пропозицію щодо об’єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні – Музей Революції гідності» став проект архітекторів зі Львова Ірини Волинець і Марії Процик, інформує 1NEWS з посиланням на Радіо Свобода.

Переможця оголосив 20 лютого у Києві голова конкурсної комісії, архітектор із Німеччини Матіас Зауербрух. На церемонії був присутній також президент України Петро Порошенко.

Голова журі конкурсу Матіас Зауербрух повідомив, що у фінальній частині конкурсу взяли участь дев’ять проектів з різних країн, включно з Україною. У трійку фіналістів також увійшли два проекти з Німеччини.

«Ми мали дуже цікавий, насичений день вчора з дуже багатьма дискусіями, які надихали нас і наших українських партнерів. Ви усі були свідками цього», – заявив Матіас Зауербрух про процес відбору переможців.

«Дуже символічно, що переміг український проект», – сказав президент Порошенко.

У червні цього року має стати відомий переможець у номінації «Музей Революції гідності».

15 лютого в Києві з участю президента України Петра Порошенка презентували проекти меморіалу Героїв Революції гідності.

«Впевнений, що і Меморіал, і Музей постануть за кілька років», – сказав тоді Порошенко.

У лютому 2014 року в результаті стрілянини з боку силовиків по активістах у центрі Києва загинули понад сто людей, їх згодом почали називати Небесною сотнею. На вулиці Інститутській у Києві є меморіальні плити на честь загиблих, а також хрест і портрети вбитих активістів. Меморіалу Героїв Небесної сотні як такого наразі немає.

 

 

 

Back to top button