Україна

У КМДА заявили про створення оперативного штабу для допомоги безхатченкам взимку

Влада Києва створила оперативний штаб допомоги безхатченкам, який буде в зимовий період проводити соціальне патрулювання і забезпечувати нужденних гарячим харчуванням, теплими речами і взуттям. Про це повідомляє пресс-служба КМДА, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“На сьогодні в Києві знаходиться велика кількість осіб без певного місця проживання, які живуть на вокзалах, смітниках, в переходах, під’їздах будинків і пустирях. Всі ці люди перебувають за межею бідності. Особливо важко таким людям взимку”, – зазначила заступник голови КМДА Марина Хонда, яка очолила штаб.

У період з 1 грудня 2019 року до 1 квітня 2020 року створені на базі Будинку соціального піклування виїзні бригади проводитимуть соціальне патрулювання. Департамент соціальної політики доручив збільшити взимку при поганій погоді на 30% кількості ліжко-місць у Будинку соціального піклування (на вулиці Суздальській, 4/6), Київському центрі соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, які не мають постійного місця проживання (с. Ясногородка Вишгородського району Київської області).

Раніше у КМДА заявили про плани створити в Києві комплексний центр обслуговування безхатченків до 1 грудня 2019 року.

Back to top button