Україна

У КМДА сумніваються в можливості добудувати Дарницький міст до кінця року

Київська влада сумнівається в можливості добудувати Дарницький міст до кінця року. Таку думку висловив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв, передає прес-служба КМДА, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

За словами Густєлєва, проект 2004 року нині потребує коригування, а це може тривати до півтора років. Заступник голови КМДА заявив, що влада Києва підтримуватиме реалізацію проекту в межах своїх повноважень – виділення землі, надання містобудівних обмежень та умов для коригування проекту, консультаційного та експертного супроводу.

“Щодо заявлених темпів добудови – до кінця цього року – це перш за все важлива якість виконання робіт. Адже йдеться про надійність об’єкта й безпеку людей”, – сказав Густєлєв.

“Він зазначив, що озвучені строки завершення робіт викликають питання, адже проект 2004 року потребує коригування. І тільки ця процедура (тобто строки до початку безпосереднього будівництва), згідно з нормативними документами, становитиме майже 1,5 року. Наприклад, тільки коригування проектно-кошторисної документації триває до шести місяців, державна експертиза проекту – ще два місяці. Проведення тендерних процедур для визначення підрядника будівельних робіт – теж два місяці. Тому завершення виконання робіт до кінця року з дотриманням усіх норм і правил примарне”, – доповнює чиновника прес-служба КМДА.

Нагадаємо, що “Укравтодор” підписав меморандум з “Укрзалізницею”, згідно з яким Дарницький міст у Києві буде внесено до програми “Велике будівництво” в 2021 році та добудовано “Укравтодором”. Роботи на мосту обіцяють розпочати влітку.

Дарницький міст сьогодні введений в експлуатацію частково, тому що на ньому немає з’їздів. Міст на балансі компанії з 2004 року, проте в “Укрзалізниці” не було ресурсів на його добудову. Залізнично-автомобільний мостовий перехід (Дарницький міст) через річку Дніпро в Києві було побудовано в 2004-2011 роках. Станом на 2020 рік на мосту залишилися недобудованими лівобережні заїзди та з’їзди з мосту на Дніпровську набережну.

Back to top button