Україна

У Києві знесуть Шулявський міст

Столичний Шулявський шляхопровід готують до знесення 3-4 листопада, що припадають на вихідні, інформує 1NEWS з посиланням на Вечірній Київ.

Відтак, водіям, які щодня їдуть на Шулявку, належить вивчити схему об’їзду – адже популярний шляхопровід закриють на 1,5 року.

“Звичайно, в перші дні буде пекло на дорогах, але, сподіваємось, не довго. Зараз розставлятимуть дорожні знаки й нові світлофори для об’їзду транспортом будівельної зони. Переобладнали вже контактну мережу для тролейбусів.  Машини поїдуть по вулицях Нестерова, Цедика, Гарматній та Виборзькій”, – говорить головний інженер КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» Олександр Здольник.

За його словами, у найближчі дні будуть зносити кіоски, які ще залишилися біля станції метро «Шулявська»

“А будівельники тепер зайняті тим, що переносять й розширюють зливову каналізацію, водогін, телефонні й електрокабелі. Все робиться з таким розрахунком, аби, на майбутнє був простір для якихось інших інженерно-транспортних рішень. Тобто, – з урахуванням футурології працюємо”, – додав Здольник.

Ливарний цех заводу «Більшовик» буде знесений.

“Питання про знесення повністю відпрацьоване, документи на виході”, – повідомив Олександр Здольник.

Він також заявив, що демонтувати Шулявський шляхопровід будуть повністю.

“Першим знесемо прогонові споруди, опори, потім і фундамент до ростверків. Поле з паль (частину фундаментів) доведеться покинути. Є висновок експертизи, що старі фундаменти не придатні для нових сучасних й майбутніх навантажень. Замість старих тут встановлять нове пальове поле”, – поділився головний інженер.

Під час всіх цих робіт проспект Перемоги не перекриватимуть для транспорту повністю, тільки частково обмежуватимуть рух по одній смузі. Працюватимуть вночі.

Реконструкція Шулявського шляхопроводу коштуватиме 830 мільйонів гривень.

 

 

 

 

Back to top button