Україна

У Києві запасу хлору для знезараження питної води вистачить лише на 1 місяць

Запасу рідкого хлору для знезараження води в Києві залишилося лише на 1 місяць. Про це “Київводоканал” повідомив УНН у відповіді на інформаційний запит, передає 1NEWS.

Згідно з повідомленням, “Київводоканал” володіє запасом рідкого хлору для знезараження міської води всього на 1 місяць.

В компанії пояснили, що для приготування питної води киянам використовується вода з трьох джерел Дніпра, Десни та артезіанських свердловин і всі вони потребують знезараження.

Нагадаємо, уже сьогодні жителі Дніпра та ще низки міст можуть залишитись без питної води. Справа в тому, що запасів рідкого хлору стане лише до 9.00 17 липня.

За інформацією КП, через відсутність реагенту для знезараження води КП ДОР “Аульский водовід” може припинити постачання питної води споживачам міст Дніпро, Кам’янське, Верхньодніпровськ та прилеглих населених пунктів Дніпропетровського, Криничанського та Верхньодніпровського районів з 9:00 17 липня 2018 року.

Нагадаємо, компанії Carlsberg Ukraine, Coca-Cola Ukraine і PepsiCo зупиняють виробництво в Україні в зв’язку з припиненням роботи заводу Дніпроазот.

Відзначається, що компанії змушені призупинити виробництво, так як у них практично не залишилося хлору для очищення води. Дані підприємства не можуть мати запаси цієї речовини на своїй території через системи безпеки.

 

 

 

Back to top button