Україна

У Києві стартувала мала приватизація

Київська міська рада розглянула питання приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва, що належать до об’єктів малої приватизації, а також затвердила “Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності”, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу мерії.

Позитивне рішення про приватизацію комунального майна та діяльність аукціонної комісії було ухвалено на пленарному засіданні Київради. “За” – кожне з рішень проголосували 73 депутати.

-Швидко, відкрито та прозоро має бути запущений процес приватизації. Наше завдання – запустити процес приватизації, який у Києві вже давно стоїть, а це — гроші нашого бюджету, – закликав обранців перед початком голосування мер Києва Віталій Кличко.

Згідно “Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності територіальної громади міста Києва”, цей орган має складатися з 10 осіб, одна половина з яких представляють виборчу владу, друга половина — виконавчу влади міста.

– Структура Комісії є найбільш демократичною, бо туди входять 5 депутатів та 5 членів виконавчої влади, – відзначив Директор Департаменту комунальної власності м. Києва Андрій Гудзь.

– Я відповідаю за цей проект рішення, яке більшість депутатів підтримала у цьому залі, – підкреслив після голосування Віталій Кличко.

Раніше, під час відкриття пленарного засідання, він закликав депутатів Київради вирішити питання приватизації комунального майна, що належить до об’єктів малої приватизації та затвердити положення про діяльність аукціонної комісії для продажу таких об’єктів малої приватизації.

Back to top button