Україна

У Кабміні пропонують під час війни вести бізнес без оформлення дозволу

У Кабміні пропонують під час війни вести бізнес без оформлення дозволу

Фото: Пресс-служба Кабмина

Кабмін пропонує на час війни вести бізнес без оформлення звичного дозволу

Уряд підтримав законопроект про дерегуляцію ведення бізнесу в Україні, документ буде направлено у Верховну Раду, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

 

Кабінет Міністрів пропонує закріпити право на ведення господарської діяльності в період воєнного стану без оформлення дозволу, а шляхом подання декларації до відповідних органів влади. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

 

Законопроект підтримано урядом і буде направлено у Верховну Раду.

 

“Уряд підтримав законопроект про дерегуляцію ведення бізнесу в Україні, яким пропонується на законодавчому рівні закріпити право на ведення господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану без оформлення дозволу, а шляхом подання декларації до відповідних органів влади. Зробити це буде можливо незалежно від місцезнаходження та місця провадження діяльності підприємства”, – йдеться в повідомленні.

 

Відповідно до проекту, декларації матимуть рівний правовий статус із ліцензіями і дозволами, отриманими в мирний час за звичайною процедурою.

 

Якщо законопроект підтримають у Раді, декларацію можна подати через ЦНАП чи онлайн – через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, застосунок чи портал Дія.

 

Водночас дозволи або ліцензії, дія яких завершується, автоматично продовжуватимуться на час воєнного стану і ще три місяці після його завершення. На повоєнний час відкладається необхідність подання звітів і повідомлень, пов’язаних з дозвільними процедурами.

 

Повідомляється, що в Україні вже переведено на декларативний принцип 48 дозволів, 19 ліцензій, близько 500 інших публічних послуг для бізнесу.

 

“Це допоможе підприємцям відновити роботу, яка була призупинена через бойові дії, або ж почати нову власну справу там, де вони вважатимуть за доцільне”, – повідомляють у прес-службі.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button