Україна

У Кабінеті міністрів затвержили склад конкурсної комісії з обрання директора НАБУ – 1News

До складу комісії увійшли шестеро осіб

Верхівка НАБУ заробляє шестизначні цифри на місяць
фото з відкритих джерел

У вівторок, 15 лютого, на позачерговому засіданні Кабінет міністрів затвердив склад комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро. Про це повідомляється на Урядовому порталі. 

“Комісія складатиметься з шести осіб, які мають багаторічний досвід у сфері протидії корупції, адвокатури та роботи правоохоронних органів”, – ідеться уповідомленні.

Зокрема, до складу комісії увійшли:

  • Карен Грінавей;
  • Драго Кос;
  • Микола Кучерявенко;
  • Кирило Легких;
  • Повілас Малакаускас;
  • Олексій Савчук.

Затвердження складу комісії з боку уряду відбулося відповідно до частини третьої статті 7 Закону України “Про Національне антикорупційне бюро України”.

“Проведення відкритого та прозорого конкурсу для обрання нового директора НАБУ є важливою частиною формування ефективної антикорупційної інфраструктури в Україні та незмінним пріоритетом для Кабінету Міністрів”, – наголошують в уряді.

1News за темою: Директора призначатиме Кабмін: Верховна Рада привела закон про НАБУ у відповідність до Конституції України

Нагадаємо, у листопаді минулого року президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність з вимогами Конституції України”, який Верховна Рада ухвалила 19 жовтня 2021 року. Зокрема, Закон визначає повноваження Кабінету міністрів України щодо призначення на посаду директора Національного антикорупційного бюро та звільнення його виключно за наявності встановлених цим документом підстав.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button