Україна

У Херсонській області збудують 67 вітрових електроустановок

Вони будуть розміщені вздовж північного узбережжя озера Сиваш

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), норвезька компанія NBT та французька нафтогазова компанія Total Eren  уклали угоду щодо проекту вітрової енергетики “Сиваш”. Підписання документа відбулося у середу, 23 січня, в Давосі в Українському домі перед засіданням Національної інвестиційної ради, – повідомляє 1NEWS.

Угоду NBT-Total-ЄБРР щодо проекту “Сиваш” підписали у присутності президента України Петра Порошенка керівник Total-Eren Давід Корчіа, керівник NBT Жоар Вікен та віце-президент ЄБРР Алан Пілу, повідомили у прес-службі президента України.

Норвезька компанія NBT спеціалізується на будівництві вітрових електростанцій та наразі має проекти у Норвегії, Кіпрі, Китаї, Сінгапурі та Пакистані.

Компанія планує збудувати 67 вітрових електроустановок загальною потужністю до 250 МВт, які будуть розміщені вздовж північного узбережжя озера Сиваш на Херсонщині.

Французька Total Eren є незалежним виробником електроенергії, який розробляє, фінансує, інвестує, будує та експлуатує електростанції з відновлюваних джерел енергії у довгостроковій перспективі на глобальному рівні.

Джерело: Німецька хвиля

One Comment

  1. Не радійте українці-папуаси! Бо все дістанеться Норвегії, Франції та Европі. Бо проекти розроблятимуть норвезькі спеціалісти – наших туди не допустять, Обладнання- французьке та норвезьке– це високотехнологічне, автоматизоване – будуть виготовляти, монтувати та екслуатовати їхні спеціалісти. Нам навіть перевозку обладнання не можуть доручити. Нам доручать тільки розробку котлованів та може ще укладку бетона. І на останок – такі інвестиції передбачають гарантійну експлуатацію на протязі 3 – 5 років країною посачальником обладнання зі 100% одержанням прибутку! Так шо нашим майданщикам зостанеться тільки підписувать платіжки про перахунки одержаного прибутку та ставити печатки…. Бо КАПІТАЛІЗМ!!!

Back to top button