Україна

У Херсонській області відкрили найбільший полігон Збройних Сил України

Цей полігон став заміною випробувального майданчика, який залишився в окупованому Росією Криму

У Херсонській області запрацював найбільший полігон Збройних сил України, який отримав назву “Ягорлик”.

Цей полігон став заміною випробувального майданчика, який залишився в окупованому Росією Криму, – інформує 1NEWS.

Робота зі створення цього полігону почалася ще у 2018 році, зокрема, військові шукали місце, яке б задовільняло потреби та відповідало вимогам. Вже наприкінці 2019 року почалося втілення цього проекту.

“Зараз основні роботи з облаштування завершені і випробувальний полігон “Ягорлик” запрацював на повну силу. За станом оснащення це один з найсучасніших полігонів Європи. Площа становить близько 3,7 тисячі гектарів. Водночас робота з вдосконалення інфраструктури буде продовжуватися далі”, – розповідає генерал-лейтенант Радіон Тимошенко.

«Ягорлик» призначений для стрільб з усієї наявної номенклатури озброєння української армії, а також випробування перспективної зброї великої дальності ураження. З робочих місць полігону може здійснюватися управління авіацією й ведення протиповітряного бою сучасними технічними засобами, які є на озброєнні українського війська, серед іншого й іноземного виробництва.

Наявна система візуального контролю дозволяє керівництву Збройних Сил в режимі реального часу спостерігати за випробуваннями навіть не виходячи з робочого кабінету в столиці.

На полігоні обладнано пункт управління, модуль розвідувально-інформаційного центру, подвійний модуль навчального корпусу, ангари, технічні та складські приміщення тощо. Для навчання створені класи, що оснащені мультимедійними засобами. Також працюють сонячна електростанція та артезіанська свердловина.

“Полігон повністю автономний, технологічний та екологічний. Зараз він у повному обсязі забезпечує проведення випробувань. Незабаром тут відбудуться стрільби артилерійської системи «Богдана» на дальності до 40 км. Пізніше — випробувальні пуски ракетних систем після ремонту і модернізації”, — підсумував генерал-лейтенант Радіон Тимошенко.

Джерело: Міністерство оборони України

Back to top button