Україна

У Херсоні затримано експосадовця оборонного департаменту ОДА


У Херсоні затримано експосадовця оборонного департаменту ОДА

На початку повномасштабного вторгнення РФ чиновник підтримав російських загарбників і пішов з ними на співпрацю.

Під час стабілізаційних заходів у визволеному від російських окупантів Херсоні СБУ затримала експосадовця оборонного департаменту Херсонської ОДА, який під час окупації працював на ворога. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Повідомляється, що зрадником виявився колишній керівник юридичного відділу департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської облдержадміністрації.

“На початку повномасштабного вторгнення РФ чиновник підтримав російських загарбників і пішов з ними на співпрацю. Під час тимчасової окупації Херсона він залишився у місті і погодився очолити створений агресором «відділ правового забезпечення» у захопленому на той час басейновому управлінні водних ресурсів. Серед основних завдань колаборанта було “переведення” ввірених йому установ під вимоги «російського законодавства». Для цього він намагався підібрати “штат” з місцевих жителів, яким обіцяв «зарплату» в рублях та лояльне ставлення з боку рашистів”, – йдеться у повідомленні.

Після деокупації Херсона колаборант «заліг на дно» і сподівався уникнути правосуддя, але з міста не виїхав.

Йому повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Колаборант, якому загрожує до 10 років тюрми, перебуває під вартою.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру екснардепу Мураєву.

Нардепа Пономарьова підозрюють в держзраді – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button