Україна

У Херсоні затримали колаборантку-регіоналку


У Херсоні затримали колаборантку-регіоналку

Колаборантка виконувала завдання щодо організації та проведення незаконного референдуму у тимчасово захопленій частині півдня України.

СБУ затримала у Херсоні колаборантку із партії регіонів, яка погрожувала розстрілом за відмову “голосувати” на псевдореферендумі. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Зловмисницею виявилася мешканка обласного центру, яка входила до складу місцевого відділення партії регіонів. Після захоплення міста вона добровільно пішла на співпрацю з ворогом і запропонувала свою допомогу у війні проти України. За це отримала російський паспорт та “призначення” до лав окупаційної адміністрації Росії. Там вона очолила створену агресором “дільничну виборчу комісію”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Повідомляється, що працюючи на запропонованій посаді, колаборантка виконувала завдання щодо організації та проведення незаконного референдуму у тимчасово захопленій частині півдня України: розгорнула широку агітаційну кампанію та особисто закликала людей на дільниці.

“Крім того, вона особисто обходила приватні домоволодіння і вимагала від людей поставити потрібну “позначку в бюлетенях”. У разі відмови відразу зверталася до озброєних рашистів, які її супроводжували. У таких випадках окупанти вривалися в будинки громадян і погрожували розстрілом”, – повідомляють у Службі безпеки.

Після звільнення Херсона колаборантка намагалася бути непомітною та уникнути правосуддя, але співробітники СБУ все одно викрили та затримали її. При ній був паспорт громадянина РФ і партійний квиток проросійської партії.

Жінку взято під варту та повідомлено про підозру в колабораційній діяльності та участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території.

Нагадаємо, СБУ викрила псевдоміністра освіти у Мелітополі.

Раніше повідомлялося, що в Херсоні викрили трьох поплічників РФ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button