Україна

У Херсоні з 20 вересня закривають міжнародний аеропорт

До кінця року тут повинні провести реконструкцію і підготувати злітно-посадкову смугу для прийому важких авіалайнерів

Міжнародний аеропорт Херсон припинить роботу з 20 вересня до кінця 2021 року через початок робіт із реконструкції і підготовки злітно-посадкової смуги для прийому важких авіалайнерів.

Про це повідомляє 1NEWS.

Зараз Херсон обслуговує чартерні рейси на курорти і регулярні маршрути авіакомпаній МАУ до Києва, Turkish Airlines і Pegasus Airlines до Стамбула, Bees Airline до Тбілісі.

В аеропорту Миколаїв, який розташований за 80 км від Херсона, заявили, що готові обслуговувати додаткові рейси на час закриття херсонського аеропорту.

Тендер на реконструкцію злітно-посадкової смуги в аеропорту Херсон провів департамент інфраструктури Херсонської ОДА в липні. Переможцем стала компанія Автомагістраль-Південь із пропозицією 440 млн грн.

Підрядник повинен виконати реконструкцію смуги в дві черги для того, щоб вона змогла приймати важкі далекомагістральні літаки Boeing 767-300 щонайменше двічі на день.

Перша черга передбачає вирівнювання існуючого асфальтного покриття.

Друга черга ділиться на два пускових комплекси. Під час першого будівельники повинні посилити асфальтну частину смуги і розширити її до 45 метрів.

Для проведення цих робіт підряднику дається 3 місяці з моменту укладення договору. Після завершення цих робіт аеродром знову зможе приймати літаки.

Другий пусковий комплекс другої черги передбачає подовження смуги на 100 метрів до 2600 метрів, розширення бічних смуг безпеки на смузі, що має збільшити її ширину до 60 метрів. На ці роботи відводиться термін до кінця 2022 року.

Джерело: Аvianews 

Back to top button