Україна

У Херсоні вдвічі зросла кількість охочих вакцинуватися від коронавірусу

Зросла кількість охочих вакцинуватися у Херсоні, який увійшов до “червоного” рівня епідемічної небезпеки поширення СOVID-19. Про це заявила генеральна директорка Херсонської міської клінічної лікарні ім. Є. Карабелеша Алла Малицька, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

“Лікарня проводить роботу з вакцинації від початку (кампанії щеплення – ред.), на сьогодні ми є лідерами в регіоні, вакциновано понад 53 тисячі пацієнтів.

Останній тиждень, особливо останні чотири дні, – дуже великий попит на вакцинацію: якщо раніше ми вакцинували 400-500 осіб (за день – ред.), то на сьогодні вакцинуємо 800 і більше”.

Малицька зазначила, що у лікарні діють три пункти вакцинації, з яких один працює без вихідних, а решта – шість днів на тиждень.

Директорка зауважила, що протягом усього літа медики “працювали у вихідні, але, на жаль, населення нехтувало рекомендаціями, було дуже багато скептиків, які зараз стоять у чергах на вакцинацію”.

Нині  лікарня веде перемовини про відкриття додаткових пунктів щеплення.

Зокрема, як зазначила Малицька, до медиків звернулися керівники однієї з мереж будівельно-господарських супермаркетів, запропонувавши свої послуги щодо відкриття такого пункту.

На території Херсонщини із 15 жовтня набрали чинності обмеження “червоного” рівня епідемічної небезпеки поширення СOVID-19, у Херсоні працюють 12 протиковідних патрулів.

Back to top button