Україна

У Херсоні лише дві школи перейшли на навчальні програми РФ

У Херсоні лише дві школи перейшли на навчальні програми РФ

Фото: Львовский горсовет

У Херсоні вчителі не хочуть співпрацювати із окупантами. Фото ілюстративне

Окупаційна “влада” всіляко намагається нав’язати свою політику, стерти самобутність України, скасувати культуру, знищити найактивніших і перевиховати інших.

Лише двоє із 60 директорів шкіл у тимчасово захопленому Херсоні погодилися на вимоги російських загарбників перейти на навчальні програми Росії. Про це повідомляє Укрінформ.

Як заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк на засіданні Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, загарбники вимагають від херсонських шкіл перейти на російські навчальні програми.

“І це відбувається на тлі громадських дискусій у Росії про плани стерти самобутність України, скасувати культуру, знищити найактивніших та перевиховати інших. Треба сказати, що, за даними української розвідки, лише двоє з 60 директорів шкіл погодилися на співпрацю”, – заявив Цимбалюк.

Він зазначив, що Росія відкрито погрожує анексувати Херсонську та Запорізьку області до осені, і з цією метою окупанти використовують свій традиційний сценарій, пов’язаний, зокрема, з інформаційною блокадою, примусовою паспортизацією, запровадженням рублевої зони тощо.

При цьому, зустрічаючись із сильним українським опором, російські війська тероризують місцеве населення. На Херсонщині незаконно затримано близько 600 людей.

“Деякі з них зазнають нелюдських умов і тортур. Частину було вивезено до окупованого Криму”, – додав глава української місії в ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупаційна адміністрація Херсона провела збори директорів місцевих шкіл, на яких було висунуто вимогу з 1 вересня розпочати навчальний процес за російськими освітніми програмами.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button