Україна

У Харкові відкрили станцію з виробництва електроенергії

Проєкт реалізували за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку

У Харкові відкрили першу станцію для виробництва електроенергії.

Про це інформує 1NEWS.

Відкриття станції коштувало близько 5 млн євро.

Проєкт реалізували за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

“Нова станція дозволить забезпечити електроенергією власні потреби котельні та підвищить ефективність використання газу на 30-40%, знизить собівартість теплової та електричної енергії, зменшить шкідливі викиди в атмосферу”, — повідомили у мерії Харкова.

Раніше підприємство за послугу сплачувало чотири гривні за кіловат на годину. Тепер, з власно виробленою, вартувати послуга буде удвічі менше, каже начальник Салтівської котельні Олександр Морозов.

За його словами, зекономлені гроші планують витрачати на модернізацію підприємства. Салтівська котельня капітально не ремонтувалася 30 років. Зараз тут проводять реконструкцію двох основних котлів. За два місяці планують завершити роботи, говорить секретар міськради Ігор Терехов.

“Будемо економити на електроенергії — приблизно 30% економії, як ми порахували у загальному балансі. Це дасть нам можливість на сьогодні утримувати тарифи. Якщо ми запустимо ТЕЦ-3 до нового опалювального сезону, перейдемо на власне виробництво електроенергії та використання, це дасть нам можливість приблизно 60-70 мільйонів гривень у місяць отримувати додаткового прибутку”, — каже Терехов.

Джерело: Суспільне

Back to top button