Україна

У Харкові відкрили “Соціальний готель” для вимушених переселенців

У Харкові в будівлі територіального центру надання соціальних послуг Московського району відкрився “Соціальний готель”, призначений для людей, які потрапили в складні життєві обставини і залишилися без житла, а також переселенців. Як повідомляє прес-служба Харківської міськради, проект був створений за підтримки уряду Німеччини, інформує 1NEWS.

“Подібний проект – єдиний в Україні. Цей готель добре обладнаний, і я можу сказати, що нашим фінансовим коштам знайшли гідне застосування. Ми спільно з міською владою підтримуємо вимушених переселенців і людей, які опинилися в складній ситуації. Мені приємно, що тепер людям, які потребують такої допомоги, буде, де зупинитися і отримати необхідну підтримку”, – цитує прес-служба генерального консула ФРН Вольфганга Мессінгера.

За словами заступника міського голови Харкова Світлани Горбунової-Рубан, в готелі працює 15 чоловік. Він розрахований на 50 осіб (19 номерів), в ньому обладнані кімнати, санвузли, кухня, пральня, також будівлю адаптовано для людей з обмеженими можливостями. У ньому обладнано кімнату швидкого поселення, а чергові адміністратори працюватимуть цілодобово.

“На сьогоднішній день в готелі створені всі умови, щоб в оперативному порядку прийняти перших відвідувачів. У повному обсязі установа почне свою роботу з 1 січня … Максимальний термін проживання – 90 днів, вартість – 40-50 грн на добу”, – йдеться в повідомленні прес-служби Харківської міськради.

Будівлю готелю відремонтовано Харківською міською радою за підтримки Німецької федеральної компанії GIZ. Німецька сторона виділила 11,9 млн грн на капітальний ремонт приміщень, обладнання та меблі, а за рахунок коштів міського бюджету було відремонтовано покрівлю та фасад, а також упорядковано прилеглу територію.

 

 

 

 

Back to top button