Україна

У Харкові депутат “забув” внести до своєї декларації 149 фірм

Депутат Малоданилівської об’єднаної територіальної громади Дергачівського району Харківської області Олександр Заболотний володіє 150-ма фірмами-клонами. При цьому у своїх деклараціях за 2016-2017 роки він вказав лише одну, інформує 1NEWS з посиланням на bihus.info.

Підприємницькою діяльністю Заболотний займається ще з кінця 90-х, але активно розбудовувати свою бізнес-імперію він почав лише нещодавно. У 2015-на початку 2016 року Олександр Григорович зареєстрував 17 компаній і після цього зайнявся їх клонуванням – створенням юридичних осіб із аналогічними видами діяльності та назвами (просто до кожної додавав порядковий номер).

Переважна більшість компаній депутата (137) займаються наданням в оренду власного чи орендованого нерухомого майна. Ще 6 – комплексним обслуговуванням об’єктів, 4 – іншою діяльністю із прибирання будинків, і по одній – неспеціалізованою оптовою торгівлею, будівництвом та вирощуванням зернових культур.

На думку юристів проекту “Тисни!”, така кількість однакових фірм може використовуватися для оптимізації податків. У своїх деклараціях Олександр Заболотний вказав, що працює директором і ТОВ “Оздоровчий комплекс “Сонячна долина”, який входить до групи компаній “АВЕК” народного депутата Олександра Фельдмана. Група “АВЕК” володіє харківськими ринками “Барабашово” та “Лужники”, також слова “Барабашово” та “Лужники” фігурують у назвах 24 фірм Заболотного.

Загалом у своїх деклараціях Олександр Заболотний забув вказати 32 920 гривень внесків до статутних фондів товариств, проте до відповідальності його можна було б притягнути тільки якби ця сума перевищила 85 тисяч.

Нагадаємо, за результатами проведеної Національним агентством повної перевірки декларацій голови Березівської районної державної адміністрації Одеської області та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів та комунальних підприємств Генічеської міської ради Херсонської області встановлено, що декларанти подали недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Також, здійснюючи контроль своєчасності подання декларацій, Національне агентство встановило, що колишній суддя Апеляційного суду Хмельницької області не подав електронну декларацію.

 

 

Back to top button