Україна

У Харківській області ЗСУ відтісняють ворога до кордону – голова ОВА

У Харківській області ЗСУ відтісняють ворога до кордону – голова ОВА

Фото: пресс-служба Минобороны

Харківська область є стратегічним напрямком

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов підтвердив інформацію, що українські військові відтісняють окупантів у Харківській області.

Збройні сили України відтісняють російські війська до кордону з РФ у Харківській області. Цю інформацію підтвердив голова Харківської обласної воєнної адміністрації Олег Синєгубов в ефірі українського телемарафону.

Так, у відповідь на прохання прокоментувати інформацію про такий рух лінії фронту, що з’явилася раніше, він сказав: “Інформація відповідає дійсності, але поки назвати населені пункти не можемо, тому що йдуть активні бойові дії, військова операція… Ми повинні зробити все, щоб ворог вийшов з півночі нашої області, і далі вже рухатимемося на визволення інших територій”.

За його словами, момент переходу до контрнаступу був переломним, оскільки захисники відсунули ворожі сили, чим зменшили кількість обстрілів у Харкові.

Синєгубов додав, що Харківська область є стратегічним напрямком, адже РФ планує створити “коридор” на Луганську та Донецьку області: “Наше завдання вибити ворога звідти, фактично перерізавши ту артерію, якою йде логістика до цих областей. Крім того, ворог дуже чітко розуміє, що як тільки ми дамо слабину хоч на будь-якому напрямку, то він одразу цим скористається. Ми розуміємо, що сподівання взяти Харків, Харківську область він не залишає”.

Раніше повідомлялося, що війська РФ відступають на Ізюмському напрямі. Рух ворога відбувається у напрямку Донбасу, частина ворожих сил потім повертається через Борову у напрямку Куп’янська з пошкодженою технікою.

Вторгнення Росії в Україну. Онлайн


 

 


 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button