Україна

У Харківській області викрили двох зрадників

У Харківській області викрили двох зрадників

Фото: Kharkiv Today

Зрадникам заочно повідомлено про підозру за фактом державної зради

Окупантам передавалися дані про осіб, які брали участь в АТО/ООС та місцевих жителів з активною проукраїнською позицією.

 

У селі Волохів Яр Харківської області вдалося викрити двох зрадників, які надають російським військовим допомогу у провадженні підривної діяльності проти України. Про це повідомляє регіональна прокуратура у вівторок, 3 травня

 

Встановлено, що староста Волохово-Ярського старостинського округу Балаклійської міської ради та мешканка села Волохів Яр передають окупантам дані про осіб, які брали участь в АТО/ООС та місцевих жителів з активною проукраїнською позицією.

 

Крім того, зазначені особи агітують місцеве населення сприяти окупантам, а також забезпечують війська РФ матеріальними ресурсами: продуктами, житловими приміщеннями, спецтехнікою та матеріалами для будівництва, – додали у прокуратурі.

 

Зрадникам заочно повідомлено про підозру за фактом державної зради (ч.2 ст.111 КК України).

 

Раніше повідомлялося, що двох мешканців Київщини підозрюють у держзраді та вбивстві за наказом військових РФ. У період окупації села Залісся вони співпрацювали з окупантами і під час патрулювання території відкрили вогонь по мирних жителях.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button