Україна

У ГУР розповіли, чим атакували аеродроми Дягілєво і Енгельс у 2022 році


У ГУР розповіли, чим атакували аеродроми Дягілєво і Енгельс у 2022 році

Російські аеродроми у грудні минулого року були атаковані старими дронами радянського виробництва Ту-141 Стриж.


Російські аеродроми Дягілєво у Рязанській області та Енгельс у Саратовської області у грудні 2022 року атакували за допомогою безпілотників Ту-141 Стриж. Про це йдеться у фільмі Головного управління розвідки Міністерства оборони України Збиті льотчики Росії.
 
У військовій розвідці зазначили, що аеродроми Дягілєво та Енгельс атакували за допомогою Стрижей, які були начинені вибухівкою.
 
На аеродромі Дягілєво було пошкоджено стратегічний бомбардувальник Ту-95МС та бомбардувальник дальньої авіації Ту-22М3, а також ватажівку-авіазаправник, шестеро російських військових загинули, 11 – дістали поранень. В Енгельсі ушкодження зазнали два літаки Ту-95МС.

“І Дягілєво, і Енгельс – понад півтисячі кілометрів від українського кордону. Вперше наші дотяглися так далеко”, – розповіли в розвідці.

 
Керівник ГУР Кирило Буданов зауважив, що наразі “полювання” за цими бортами є неможливим, позаяк вони знаходяться за тисячу, а то й більше кілометрів. Втім, у грудні 2022 року розвідувальники змогли провести такі операції, уразивши бомбардувальники, якими окупанти обстрілюють Україну. 


Безпілотник Ту-141 Стриж розробили у 1970-х роках та виробляли на Харківському авіазаводі. Цей дрон має 14,3 метра у довжину, розмах його крил складає 3,88 м. БПЛА здатний розвивати швидкість до 1100 км/год та летіти на 1000 км. 
 
Нагадаємо, 5 грудня 2022 року на двох російських аеродромах у різних областях пролунали вибухи. Росіяни заявляли про нібито атаку дронів та звинуватили в інциденті Україну. 
 
Видання The Guardian писало, що удари по аеродромах у глибокому тилу Росії “підкреслюють тактичну винахідливість України”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

Додамо, що Ту-141 “Стриж” розробили у 1970-х роках та виробляли на Харківському авіазаводі. Цей дрон має 14,3 метра у довжину, розмах його крил складає 3,88 м. БПЛА здатний розвивати швидкість до 1100 км/год та летіти на 1000 км. 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button