Україна

У ГУР розкрили подробиці російської дезінформаційної кампанії “Майдан-3”


У ГУР розкрили подробиці російської дезінформаційної кампанії Майдан-3

Андрій Юсов зазначив, що росіяни готові витратити чималу суму на реалізацію цієї антиукраїнської кампанії.

Кульмінація російської дезінформаційної кампанії “Майдан-3” має протікати у вигляді маніпуляцій і нагнітання ситуації стосовно мобілізації і рішень влади України. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі інформаційного марафону Єдині новини.

“Зрада”, “ганьба”, і багато інших слів, які ми всі добре знаємо, і які будуть нестися у контексті різному: це спроби зриву заходів мобілізаційної кампанії, це спроба делегітимізації рішень української влади і у цілому спроби розхитування ситуації в середині країни, підрив нашої міжнародної коаліції, і використання тих самих російських наративів, але не завжди на пряму. Це може відбуватися у різний спосіб”, – сказав Юсов.

Він наголосив на потребі, дуже прискіпливо ставитися до інформації, що поширюватиметься від імені анонімних джерел. Можуть бути маніпуляції на найчутливіших темах, зокрема, щодо поводження з військовополоненими.

У Юсова також запитали, чи відбуваються процесуальні дії проти тих людей, які мають бути задіяні у реалізації цієї антиукраїнської кампанії.

“Контррозвідувальні заходи в Україні тривають постійно і не зупиняються. І Служба безпеки України і, у цілому, сектор безпеки і оборони над цим безумовно працюють. Що стосується конкретних прізвищ, так, Кірієнко, Сурков. Зрозуміло, що усі колаборанти й зрадники, яких прихистила… Московія, будуть так чи інакше у цьому задіяні. На жаль, є й прізвища з тих людей, які наразі знаходяться на території України. Як об’єкти впливу. Це не означає, що вони вже дали згоду. Ця інформація перевіряється і уточнюється”, – розповів представник ГУР.

За його словами, росіяни готові витратити чималу суму на реалізацію дезінформаційної кампанії “Майдан-3”. Для просування пропагандистських штампів у мережі Telegram РФ витратила понад 250 млн доларів.

Зазначимо, комітет з питань розвідки при президентові попередив українців про масштабну спецоперацію Росії на території нашої країни під назвою “Майдан-3”. 

Раніше Андрій Юсов заявив, що Росія нині планує завербувати або й вже завербувала для просування російських наративів і підготовки так званої операції “Майдан-3” деяких громадян України. Однак ГУР має список цих імовірних агентів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button