Україна

У ГУР пояснили важливість звільнення заводу у Вовчанську


У ГУР пояснили важливість звільнення заводу у Вовчанську

Підготовка місії зі звільнення агрегатного заводу зайняла декілька тижнів, а успішна зачистка спецпризначенцями ГУР має важливе значення для подальших дій Сил безпеки та оборони держави.

Під час операції Воєнної розвідки України із зачистки Вовчанського агрегатного заводу ватажки російських окупантів усвідомлювали безнадійність повернення контролю над об’єктом, але все одно змушували своїх солдатів чинити опір. Про це заявив представник ГУР МО України Андрій Черняк в етері телемарафону у неділю, 29 вересня.

Підготовка місії зі звільнення заводу зайняла декілька тижнів, а успішна зачистка спецпризначенцями української воєнної розвідки будівель заводу має важливе значення для подальших дій Сил безпеки та оборони держави.

“Це було потрібно для того, щоб максимально спростити логістику, забезпечення наших сил, які знаходяться в цьому регіоні. У подальшому це дасть можливість Силам оборони України вести контрнаступальні дії і виганяти ворога з української землі”, – сказав Черняк.

На заводі росіяни зазнали серйозних втрат, бо ватажки окупантів шляхом насильства фактично прирекли своїх солдатів на безглузду смерть.

“Насправді там відбувались страшні, дикі, дивні речі з боку російських командирів до своїх підлеглих. Йдеться про навмисні убивства, йдеться про терор. Це черговий приклад, коли російський солдат не має жодних прав і його взагалі не вважають за людину”, – розповів представник ГУР.

Нагадаємо, 24 вересня стало відомо, що українські військові звільнили від російських загарбників Вовчанський агрегатний завод.

Згодом стало відомо, що близько двох десятків російських окупантів взято у полон в результаті операції зі звільнення території Вовчанського агрегатного заводу.

Раніше повідомлялося, що окупанти продовжують активну повітряну розвідку у Вовчанську на Харківщині. Противник здійснив перегрупування штурмових підрозділів у центральній частині міста.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × two =

Back to top button