Україна

У ГУР назвали результати операції в Криму


У ГУР назвали результати операції в Криму

У селі Маяк знаходиться база 3-го радіотехнічного полку у складі радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил РФ.

Українські військові в результаті спецоперації у тимчасово окупованому Криму пошкодили чотири швидкохідні катери росіян та знищили щонайменше 30 ворогів. Про це сказав речник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Андрій Юсов у коментарі Суспільному в четвер, 24 червня.

Спецоперація проводилась біля села Маяк. Згідно інтерактивної карти військових об’єктів Криму, саме у цьому населеному пункті знаходиться база 3-го радіотехнічного полку у складі радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил РФ.

“Також на тарханкутському півострові розташований радіолокаційний вузол РЛК Небо-М та РЛС Каста-2Е2. По периметру підготовлено позиції для ППО”, – пише видання.

У свою чергу керівник ГУР Кирило Буданов назвав головну мету висадки українських військових у Криму.

“Важливість цієї операції полягає у тому, щоб люди, у першу чергу навіть не на території материкової України, а люди в Криму повірили у те, що перемога не за горами, і звільнення їх – теж не за горами. Повернення до нормального життя триває. Про них ніхто не забув. І ніхто не збирається просто так їх там лишати”, – сказав Буданов в ефірі телемарафону.

За його словами, ударами по Криму справа не закінчиться.

“Буде наземна операція. Буде повернення наших територій. Скоро усі дочекаються повернення додому. Оце, я вважаю, і є головна мета”, – заявив очільник ГУР.

Раніше стало відомо, що бійці ГУР висадилися в Криму в межах спецоперації. А Буданов заявив, що українські захисники можуть нанести удар по противнику у будь-якій частині Криму.

Пізніше президент Володимир Зеленський прокоментував спецоперацію ГУР в Криму.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button