Україна

У ГУР назвали причину імітації росіянами удару по ЗАЕС


У ГУР назвали причину імітації росіянами удару по ЗАЕС

Російські загарбники намагаються своїми провокаціями звинуватити українських захисників в “ударах” по атомній електростанції.

Російські окупанти зімітували дронами удар по Запорізькій атомній електростанції, щоб спробувати звинуватити в цьому українських воїнів. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини.

За його словами, тепер спостерігається нова хвиля провокацій з боку Росії стосовно ЗАЕС. Метою таких провокацій є звинувачення України.

Він нагадав, що саме росіяни окупували Запорізьку АЕС, розмістили там війська, техніку, замінували територію станції, а також регулярно проводять звідти запуски ударних дронів.

“Ось сьогодні (Росія – ред.) вирішила за допомогою FPV-дронів зімітувати обстріл нібито з боку України. Позиція України однозначна – по ядерних об’єктах жодних дій чи провокацій ми не робимо. Агресор повинен піти з атомної станції”, – зазначив представник ГУР.

Як ми вже писали, гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив про три прямі влучання здійснено у захисні конструкції головного реактора ЗАЕС. Росатом традиційно звинуватив в ударі українських військових, повідомивши про поранених під час “удару”.

Дрони на ЗАЕС: росіяни вчергове підставляють Україну

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button