Україна

У господарстві згодиться”: жінка самовільно зняла знаки “Міни


 У господарстві згодиться : жінка самовільно зняла знаки Міни

Попереджувальні знаки тому і встановлюють, щоб попередити і вберегти. А їх відсутність може стати причиною травмування та загибелі людей, наголошують рятувальники.

В одному із деокупованих населених пунктів жінка зняла близько десятка попереджувальних знаків з написами “Міни”. У ДСНС припускають, що жінка намагалася використати їх у господарстві, хоч точної мети такого вчинку не знають.

“Помідори самі себе не підвʼяжуть”. Мабуть, так думала ця бабуся, коли пакувала на свій велосипед попереджувальні знаки “Міни” в одній із деокупованих областей. Тим самим ця пані наразила на небезпеку сотні місцевих мешканців, адже необстежені саперами ДСНС території залишилися без маркування!” – йдеться в повідомленні ДСНС.

Рятувальники наголошують, що робити так ужодному разі не можна, адже відсутність попереджувальної інформації наражає людей на смертльну небезпеку.

“Принцип “у господарстві все знадобиться” тут не діє. Попереджувальні знаки тому і встановлюють, щоб попередити і вберегти. А їх відсутність може стати причиною травмування та загибелі людей! Бачите такі позначки – ні в якому разі не забирайте з собою. Ви додаєте ще більше роботи саперам, яким доводиться постійно встановлювати нові. І головне: не ігноруйте такі попереджувальні знаки. Адже близько 26% території України досі є потенційно небезпечною та потребує обстеження”, – додають у ДСНС.

Нагадаємо, на Чернігівщині на російській вибухівці підірвався автомобіль РЕМ.

Раніше повідомлялося, що в Херсонській області на російській вибухівці підірвалися рибалки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − 10 =

Back to top button