Україна

У Генштабі розповіли, що відбувається на фронті


У Генштабі розповіли, що відбувається на фронті

ЗСУ стримують російських загарбників на сході та продовжують контрнаступ на півдні. За добу відбулось 20 боєзіткнень.


Протягом доби війська РФ завдали два ракетних та понад 30 авіаційних ударів, здійснили 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На фронті відбулося понад 20 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні 21 серпня.
 
Зазначається, що на Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Кліщіївки Донецької області. На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. На інших напрямках фронту окупаційні війська завдавали авіаційних ударів.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.
 
Українська авіація протягом доби завдала шість ударів по районах зосередження особового складу росіян. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири пункти управління, один район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три артилерійських засоби на вогневих позиціях противника.

В Генштабі зазначають, що російські окупаційні війська продовжують активно займатися мародерством та знущатися над мирним населенням. Так, до населеного пункту Токмак Запорізької області прибув підрозділ противника з Бурятії.

 
“Військовослужбовці цього підрозділу систематично перевіряють місцевих мешканців на наявність документів на право проживання у власних оселях. У разі виявлення відсутності документів на реєстрацію права проживання, відбирають усе майно та житло під виглядом “конфіскації” та фізично знущаються над невдоволеними місцевими мешканцями”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 460 окупантів, а всього з початку вторгнення в Україну загинули майже 258 тисяч російських військових.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button