Україна

У Генштабі розповіли, що відбувається на фронті


У Генштабі розповіли, що відбувається на фронті

Найгарячіша ситуація зараз на Покровському напрямку, також ворог активно наступає на Торецькому та Курахівському напрямках.

В Україні на лінії фронту впродовж минулої доби відбулося 144 бойові зіткнення. Про це 16 серпня повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

За його словами, найгарячіша ситуація зараз на Покровському напрямку, також ворог активно наступає на Торецькому та Курахівському напрямках.

На Покровському напрямку відбито 41 атаку ворога у районах населених пунктів Пантелеймонівка, Воздвиженка, Суха Балка, Калинове, Зелене Поле, Новоторецьке, Миколаївка, Новогродівка, Новожеланне, Скучне та Птиче.

На Торецькому напрямку російські війська атакували 20 разів – неподалік Залізного, Торецька, Північного та Нью-Йорка.

Нна Курахівському напрямку Сили оборони України зупинили 19 атак армії РФ біля Парасковіївки, Георгіївки, Костянтинівки та Красногорівки.

На Харківському напрямку минулої доби відбулося 7 боєзіткнень поблизу Липців, Стариці та Вовчанська.

Водночас на Куп’янському напрямку відбулося 16 бойових зіткнень. Сили оборони відбили штурмові дії ворога біля Синьківки, Глушківки, Колісниківки, Андріївки, Кругляківки, Стельмахівки та Берестового.

На Лиманському напрямку російські війська атакували 10 разів неподалік Макіївки, Невського, Торського та Тернів.

Стільки ж атак українські воїни відбили на Сіверському напрямку, поблизу Верхньокам’янського, Білогорівки, Переїзного та Виїмки.

На Краматорському напрямку точилися чотири бої у районах Часового Яру. Ворог успіху не мав.

На Времівському напрямку ворог наступав 5 разів, зокрема у бік Водяного, Рівнополя та Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку російські війська здійснили 2 безуспішні штурми позицій українських військ поблизу Малої Токмачки.

Сили оборони на Придніпровському напрямку відбили 10 атак російських військ.

На Гуляйпільському напрямку обстановка без змін. На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Минулої доби росіяни завдали по території України 7 ракетних ударів із застосуванням 12 ракет, а також 74 авіаудари, застосувавши 101 керовану авіабомбу. Окрім цього, росіяни здійснили понад 4600 обстрілів, з них 109 – із РСЗВ.

РФ завдавала авіаударів у районах населених пунктів Михайлівське, Перемога, Самотоївка, Хотинь, Кіндратівка, Костянтинівка, Бояро-Лежачі, Юр’єве Сумської області; Приколотне, Синьківка, Куп’янськ-Вузловий Харківської області; Райгородка Луганської області; Серебрянка, Сіверськ, Торецьк, Неліпівка, Дружба, Малинівка, Побєда, Новодонецьке, Водяне Донецької області; Гуляйполе Запорізької області; Ольгівка, Бургунка Херсонської області.

Авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони минулої доби завдали 3 ударів по районах зосередження особового складу ворога, озброєння і військової техніки загарбників, уразили 2 артсистеми, 2 склади пально-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, добою раніше на фронті відбулося 165 бойових зіткнень із російськими окупантами.

ЗСУ за добу знищили 1330 російських окупантів. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.08.24 орієнтовно склали близько 596950 бійців.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − four =

Back to top button