Україна

У Генштабі розповіли, що відбувається на фронті


У Генштабі розповіли, що відбувається на фронті

Російські війська не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.


Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 52 бойових зіткнення. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в середу, 31 січня.
 
На Куп’янському напрямку українськими захисниками відбито сім атак біля Синьківки Харківської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону. На Лиманському напрямку ЗСУ відбили дев’ять атак неподалік Тернів, Ямполівки та Торського Донецької області, де окупанти, за підтримки авіації, безуспішно намагалися прорвати оборону.
 
На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито чотири атаки поблизу Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де росіяни безуспішно намагалися покращити тактичне положення.
 
На Авдіївському напрямку захисниками відбито вісім атак в районі Авдіївки та ще шість атак біля Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону українських військ. 
 
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати противника в районі Новомихайлівки Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, шість разів безуспішно намагалися покращити тактичне положення. 
 
На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.  На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито чотири атаки росіян північніше Приютного та Роботиного Запорізької області. 
 
Війська РФ не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено три безуспішних спроби штурму позицій українських військ.
 
Впродовж дня авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та зенітно-ракетному комплексу росіян. Сили ППО знищили керовану авіаційну ракету Х-59.
 
Підрозділами ракетних військ завдано ударів по п’яти артилерійських засобах та чотирьох засобах протиповітряної оборони противника.
Своєю чергою війська РФ завдали сім ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснили 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 
Нагадаємо, загальна кількість втрат армії Росії з початку повномасштабного вторгнення в Україну складає 385 230 військових. Протягом минулої доби ЗСУ знищили 1090 окупантів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button