Україна

У Генштабі розповіли про успіхи ЗСУ на фронті


У Генштабі розповіли про успіхи ЗСУ на фронті

Українська авіація за добу завдала ударів по семи районах зосередження сил російських загарбників.


Протягом минулої доби на фронті відбулося 56 бойових зіткнень. На Новопавлівському напрямку ворог намагався прорвати оборону 26 разів. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні у вівторок, 9 квітень.
 
Загалом війська РФ завдали чотири ракетних та 97 авіаційних ударів, здійснили
92 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 20  БпЛА типу Shahed. Силами та засобами протиповітряної оборони України всі ударні БпЛА було знищено.

 
На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито одну атаку противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.
 
На Бахмутському напрямку відбито 14 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Кліщіївка, Андріївка, Ступочки Донецької області.
 
На Авдіївському напрямку відбито шість атак в районі населених пунктів Бердичі, Уманське, Невельське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити українські підрозділи із займаних позицій.
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати противник в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка та Новомихайлівка, де ворог, за підтримки авіації, 26 разів намагався прорвати оборону.
 
На Оріхівському напрямку росіяни два рази атакували позиції українських захисників в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.
 
На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, окупанти здійснили шість безуспішних атак.
 
Водночас воїни ЗСУ продовжують активними діями завдавати російським військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.
 
Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по чотирьох зенітно-ракетних комплексах та семи районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки  противника.  
 
Підрозділами ракетних військ завдано ураження по засобу протиповітряної оборони, двох станціях РЕБ та двох районах зосередження особового складу ворога.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк заявив, що військовозобов’язані громадяни України повинні знайти в собі мужність і стати до лав ЗСУ, бо армії бракує людей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button