Україна

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Фото: Міноборони України

ЗСУ відбили атаки ворога

Російські війська 27 квітня намагалися здійснювати наступ на кількох напрямках, але зазнали невдачі.

 

Військові РФ деморалізовані. Почастішали випадки пошуку військовослужбовцями супротивника нових способів уникнення участі у бойових діях. Особовий склад вдається до дезертирства, здачі в полон та самокаліцтва. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

 

Зазначається, що у особового складу, звільненого для поповнення втрат з окупованих територій Донецької та Луганської областей, вилучаються особисті документи, що не дозволить ідентифікувати цих осіб у разі загибелі.

 

Також у Генштабі повідомили, що російські війська 27 квітня намагалися здійснювати наступ на кількох напрямках, але зазнали невдачі.

 

На Слобожанщині ворог здійснював систематичні обстріли з артилерії, зокрема, з реактивних систем залпового вогню по містах Харків і Дергачі та населеному пункту Прудянка.

 

На напрямку Ізюм – Барвінкове окупанти зробили спробу наступу в районі Нової Дмитрівки. Удачі не мають, зазнали втрат і відійшли.

 

На Донецькому та Таврійському напрямках військові РФ продовжують обстрілювати позиції наших військ уздовж лінії зіткнення мінометами та ствольною артилерією.

 

Крім того, зробив невдалу спробу прориву оборони наших військ у районі Курахове.

 

“На Південнобузькому напрямку підрозділи окупаційних військ під прикриттям вогню артилерії продовжують удосконалення інженерного обладнання позицій, поповнюють запаси матеріально-технічних засобів, боєприпасів та пального, проводять повітряну розвідку”, – йдеться у зведенні Генштабу.

 

Зазначається, що окупанти намагалися покращити тактичне становище своїх військ у напрямку Запоріжжя, але із втратами відійшли.

 

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка істотних змін не зазнала, ознак формування супротивником наступальних угруповань не виявлено.

 

На тимчасово захопленій території Харківської області, в районі селища Левківка Ізюмського району, противник військових РФ організував пункт збору пошкодженої техніки, де проводиться її ремонт та відновлення.

 

За інформацією Генштабу, загарбники продовжують проводити так звані “фільтраційні заходи” в окремих населених пунктах, тимчасово не підконтрольних українській владі.

 

Так, на тимчасово захопленій території Запорізької області окупанти оглядають будинки місцевих мешканців із метою виявлення місць проживання представників силових структур України. Здійснюють перепис місцевого населення. Пересування тимчасово захопленою територією без документів, що засвідчують особу, заборонено.

 

Окрім того, на тимчасово захопленій території Херсонської області окупантами проводиться підготовка до проведення так званого референдуму, друкуються бюлетені, уточнюються особисті дані місцевих громадян України. При цьому російські загарбники продовжують перешкоджати виїзду за межі захопленої території мирним мешканцям.

 

А в придністровському регіоні Республіки Молдова у зв’язку з численними провокаціями з боку Росії було введено “червоний” рівень терористичної небезпеки. Особистий склад силових структур переведено на “казарменне становище”, посилено контроль на блокпостах, скасовано підготовку до проведення святкового параду 9 травня.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button