Україна

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті


У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Сили оборони України відбили за добу на Новопавлівському напрямку понад 20 атак окупантів, на Авдіївському – 16.


Протягом доби на фронті зафіксовано 61 бойове зіткнення. Армія Росії понад 20 разів намагалась атакувати на Новопавлівському напрямку. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в п’ятницю, 29 березня.

Загалом війська РФ завдали 38 ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснили 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Лиманському напрямку воїнами ЗСУ відбито 10 атак противника в районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону.
 
На Бахмутському напрямку відбито дві атаки в районах населених пунктів Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де росіяни, за підтримки авіації, намагалися покращити тактичне положення. 
 
На Авдіївському напрямку захисниками відбито 16 атак в районах населених пунктів Бердичі, Уманське, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався вибити українські підрозділи із займаних рубежів. 
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне Донецької області, де окупанти понад 20 разів намагалися прорвати оборону.
 
На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив дві безуспішні атаки на позиції українських захисників в районах Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області. 
 
На Херсонському напрямку протягом доби ворогом здійснено дві атаки позицій військ ЗСУ на лівому березі Дніпра. 
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по пункту управління, зенітно-ракетному комплексу та 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. 
 
Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох районах зосередження особового складу, двох зенітно-ракетних комплексах та артилерійському засобу росіян.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 820 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення в Україну армія Росії втратила 440 790 солдатів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button