Україна

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті


У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

За добу українська авіація завдала п’ять ударів по районах зосередження особового складу росіян.


За добу між українськими захисниками та російськими окупантами відбулося 24 бойові зіткнення. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 29 липня.
 
Зазначається, що російські окупанти завдали п’ять ракетних, 19 авіаційних ударів та здійснили 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки. 

Протягом доби відбулось 24 бойових зіткнення. На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки. 
 

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка. На Бахмутському напрямку від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Богданівка, Часів Яр, Іванівське та Біла Гора. 
 
На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Макарівки і Старомайорського Донецької області.
 
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.  Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.
 
Авіація сил оборони за добу завдала п’ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Було знищено один розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.
 
Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один артилерійський засіб на вогневій позиції, одну станцію радіоелектронної боротьби, а також один район зосередження особового складу противника.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни Росії проти українського народу загинуло орієнтовно 245 220 росіян. Тільки за минулу добу було ліквідовано 390 окупантів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button