Україна

У Генштабі розповіли про провальний штурм росіян


У Генштабі розповіли про провальний штурм росіян

Росіяни штурмували на Мар’їнському напрямку з дюжиною бронетехніки. Отримавши гідну відсіч, окупанти зазнали значних втрат та відступили.


Протягом доби на фронті відбулося майже 80 зіткнень, найбільше – на Авдіївському напрямку. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні у вівторок, 30 січня.

Армія РФ завдала п’ять ракетних та 63 авіаційних ударів, здійснила 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

Авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та двох зенітно-ракетних комплексах окупантів. Підрозділами ракетних військ завдано ударів по району зосередження озброєння і військової техніки, складу боєприпасів, п’яти артилерійських засобах та радіолокаційній станції противника.
 

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 78 бойових зіткнень.
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, 14 разів безуспішно намагалися покращити тактичне положення.
Так, на напрямку Солодке-Костянтинівка українські захисники відбили штурм противника, під час якого росіяни застосували 12 одиниць бронетехніки. В результаті бою було знищено два танки, шість МТ-ЛБ та одну БМП ворога. Отримавши гідну відсіч, окупанти зазнали значних втрат та відступили. 
 
На Куп’янському напрямку ЗСУ відбито чотири атаки біля Синьківки Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону українських військ. На Лиманському напрямку воїни відбили шість атак неподалік Тернів та Ямполівки Донецької області, де росіяни намагалися прорвати оборону.
 
На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито чотири атаки районах Богданівки та Кліщіївкм Донецької області, де противник, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. 
 
На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 20 атак в районі Авдіївки та ще 9 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області, де окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону. 
 
На Шахтарському та Запорізькому напрямках ворог наступальних (штурмових) дій не вів. При цьому росіяни не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 13 безуспішних спроб штурму позицій українських військ.

Нагадаємо, протягом минулої ЗСУ ліквідували 960 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення Росія втратила близько 384 140 одиниць особового складу. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button