Україна

У Генштабі розповіли про плани військ РФ

У Генштабі розповіли про плани військ РФ

Фото: Генштаб ВСУ / Facebook

Росія вже зазнала суттєвих втрат у техніці та живій силі

У складі угруповань окупаційних сил для виконання бойових завдань на території України залучено до 75 БТГр. Нині на відновленні боєздатності перебуває до 34 БТГр, повністю знищено – 16 БТГр.

Російські загарбники продовжують ведення повномасштабної збройної агресії проти України. Ворог хоче оточити угруповання Об’єднаних сил та вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у суботу, 2 квітня.

“За наявною інформацією, ворог має намір оточити угруповання Об’єднаних сил та вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. З метою сковування дій наших військ продовжуватиме утримання окремих рубежів на тимчасово зайнятих територіях Київської та Чернігівської областей, ймовірно, в районах у безпосередній близькості від державної кордони України (з республікою Білорусь та РФ відповідно)”, – йдеться у повідомленні.

У Генштабі зазначили, що у підрозділах ЗС Білорусі продовжуються посилені заходи оперативної та бойової підготовки. Ворог здійснює нарощування системи протиповітряної оборони у прикордонних районах з Україною.

Також на Поліському напрямку противник продовжує переміщення окремих підрозділів на територію Білорусі. Для уповільнення просування наших підрозділів окупанти здійснюють мінування.

“З Броварського напряму на територію Курської області РФ було виведено частину підрозділів зі складу 2-ї загальновійськової армії. Інші підрозділи перебувають у готовності до висування у напрямку російського кордону”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що окремі ворожі залишаються на Сіверському напрямку для блокування міста Чернігова, основну частину угруповання загарбників вже зосереджено для відходу на територію РФ.

Також продовжується вороже блокування Харкова. Армія РФ намагається продовжити наступ на Ізюмському напрямку.

“На Південнобузькому напрямку ворог проводить штурмові дії з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області”, – повідомили у Генштабі ЗСУ.

На Донецькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на взятті під контроль населених пунктів Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна, Троїцьке, Авдіївка, Мар’їнка, Красногорівка, а також намагається встановити повний контроль над містом Маріуполь.

Загалом у складі угруповань окупаційних сил для виконання бойових завдань на території України залучено до 75 БТГр, на відновлення боєздатності знаходиться до 34 БТГр, повністю знищено – 16 БТГр (інформація уточнюється).

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Росія наганяє військових на Донбас та харківський напрямок, де готує потужні удари. Глава держави чекає на складні битви, але Україна готується до активної оборони.

Також повідомлялося, що російські окупанти звозять військову техніку в області, що межують із Україною. За інформацією, якою володіють ЗСУ, до Бєлгородської області прибув залізничний ешелон.


 


 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button