Україна

У Генштабі оприлюднили ситуацію на фронті


У Генштабі оприлюднили ситуацію на фронті

Війська РФ активно атакували на сході України, але успіхів не мали. Загалом ЗСУ відбили понад 40 атак ворога.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 48 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в середу, 22 листопада.
 
Загалом російські війська завдали п’ять ракетних та 61 авіаційний удар, здійснили понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

На Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де Силами оборони відбито три атаки. На Лиманському напрямку окупанти вели штурмові дії біля Сіверська Донецької області, успіху не мали.
 
На Бахмутському напрямку наші захисники відбили п’ять атак противника поблизу Кліщіївки та східніше Південного Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.
 
На Авдіївському напрямку окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку. Українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника східніше Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного та Первомайського Донецької області, де Силами оборони відбито 13 атак. 
 
На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут ЗСУ відбили 18 атак. На Шахтарському напрямку окупанти вели штурмові дії неподалік Старомайорського Донецької області, успіху не мали.
 
На Запорізькому напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районах Роботиного та Кам’янського Запорізької області.
 
Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку українські воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по пункту управління, шести ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два – по зенітно-ракетних комплексах окупантів.
 
Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також два склади боєприпасів росіян.

Нагадаємо, у ніч на 22 листопада Повітряні сили ЗСУ знищили усі 14 ворожих безпілотників “Shahed-131/136”. Крилата ракета Х-22 не досягла своєї цілі, впала у Запорізькій області на відкритій місцевості, вибуховою хвилею пошкоджено приватні будинки громадян. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button