Україна

У Генштабі назвали “найгарячіші” точки на фронті


У Генштабі назвали найгарячіші точки на фронті

Мар’їнський та Куп’янський напрямки були найгарячішими цієї доби, ЗСУ відбили тут 17 та 12 атак відповідно.


Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби на фронті відбулось 56 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні у вівторок, 17 жовтня.

Російські війська завдали три ракетних та 34 авіаційних ударів, здійснили шість обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 
 
На Куп’янському напрямку українські воїни відбили 12 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка та Кислівка Харківської області та ще сім атак біля Надії Луганської області. На Бахмутському напрямку українські воїни відбили атаки противника в районі Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районі Авдіївки та південніше Тоненького Донецької області. Сили оборони відбили тут п’ять атак ворога. 

 
На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Українські воїни відбили тут 17 атак окупантів. 
 
На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога південніше Золотої Ниви та південніше Пречистівки Донецької області. А на Запорізькому напрямку – в районі західніше Роботиного Запорізької області. 
 
Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. 
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та три удари по зенітно-ракетних комплексах. 
 
Підрозділи ракетних військ уразили п’ять пунктів управління, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та артилерійський засіб росіян.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 289 430 осіб. Минулої доби ЗСУ ліквідували 800 окупантів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button