Україна

У ФСС розповіли, скільки людей загинули на виробництві під час війни


У ФСС розповіли, скільки людей загинули на виробництві під час війни

Найбільше постраждалих зареєстровано у Києві – 84 особи, 28 з яких загинули, повідомляють у Фонді соціального страхування.

З початку повномасштабного вторгнення Росії внаслідок бойових дій на підприємствах України постраждали 489 працівників, 147 із них загинули. Про це повідомляє Фонд соціального страхування.

“З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах України зафіксовано 235 випадків травмування та/або смерті працівників, більшість із яких групові. Під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію Росії постраждали 489 працівників (+8 за останній тиждень), 147 із них загинули”, – йдеться у повідомленні.

Найбільше постраждалих зареєстровано у Києві – 84 особи, 28 з яких загинули; у Миколаївській області – відповідно 65 та 26, на Дніпропетровщині – 49 та 11, та у Донецькій області – 48 та 10.

У Харківській області на виробництві від бойових дій постраждали 39 осіб, 8 загинули, у Вінницькій – 30 постраждали, 9 загинули, Запорізькій – 29 постраждали, 3 загинули, Чернігівській – 28 постраждали, 8 загинули, у Київській 24 постраждали, 11 загинули, у Сумській області 22 постраждалих, із них 8 загинули.

“Щодо кожного випадку поранень чи смерті українських працівників у результаті російського вторгнення організовується робота з розслідування”, – зазначили у фонді.

Усі постраждалі забезпечуються Фондом соціального страхування страховими виплатами та медико-соціальними послугами. Постраждалі зі стійкою втратою працездатності протягом усього життя або до повного відновлення здоров’я, крім одноразової допомоги, також забезпечуються щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності.

Одноразові грошові допомоги та щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

“До відомостей про кількість постраждалих не включаються військовослужбовці, поліцейські, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів та підрозділів цивільного захисту ДСНС та інші”, – зазначили у фонді.

Нагадаємо, у Дніпрі на заводі Південмаш пожежу після обстрілу гасили 38 годин.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button