Україна

У Франції заявили про намір відбудувати Ірпінь


У Франції заявили про намір відбудувати Ірпінь

Мета відновити постраждале від російського вандалізму місто об’єднає багато французьких громад.

Асоціація мерів міст Франції має намір брати участь у відновленні зруйнованого російськими окупантами українського Ірпеня у Київській області. Про це у вівторок, 28 червня, повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Він розповів, що Ірпінське міське товариство підписало відповідну угоду з президентом Асоціації мерів міст Франції, мером міста Канни Давидом Ліснаром.

Глава Канн упевнений, що мета відновити місто, яке постраждало від російського вандалізму, об’єднає багато французьких громад.

Напередодні з мером Канн Давидом Ліснаром зустрілися голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк та мер Олександр Маркушин. Вони показали фото зруйнованого росіянами міста та представили презентації знищених об’єктів соціальної та житлової інфраструктури.

За словами мера Олександра Маркушина, внаслідок обстрілів російськими військами житлового сектору та цивільної інфраструктури за місяць запеклих боїв пошкоджено 70% міста – 8651 міський об’єкт в Ірпені пошкоджено частково, 2738 будинків зруйновано частково, а 885 повністю знищено та відновленню не підлягають.

Раніше прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі під час візиту в Ірпінь Київської області запевнив, що Україна отримає допомогу для відновлення зруйнованої під час воєнних дій інфраструктури.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button