Україна

У Франції затримали 9 підозрюваних у жорстокому побитті українського підлітка

Їх обвинувачують у замаху на вбивство, крадіжці та участі в злочинному угрупованні

Французька поліція затримала дев’ятьох осіб, восьмеро з яких – неповнолітні, підозрюваних у жорстокому побитті 15-річного українця.

Їх обвинувачують у замаху на вбивство, крадіжці та участі в злочинному угрупованні, – інформує 1NEWS.

Нагадаємо, що 15 січня неподалік від Ейфелевої вежі в Парижі групою юнаків був жорстоко побитий неповнолітній українець. У лікарні хлопця ввели в штучну кому, з якої він вийшов 23 січня.

Цей випадок набув значного розголосу у Франції, оскільки напад зафіксували камери спостереження, відео з яких активно поширювали в соцмережах.

Як повідомляє агентство AFP з посиланням на матір підлітка, її син Юрій з друзями йшов зі школи, коли їх раптом оточили близько 10 осіб. Нападники, які приховували свої обличчя, повалили його на землю та побили. За даними прокуратури, Юрій мав із собою в кишені викрутку. Поліція вважає, що напад був епізодом боротьби між молодіжними бандами.

Напад на Юрія засудили французькі депутати та знаменитості, зокрема футболіст Антуан Грізманн та актор Омар Сі. Міністр юстиції Ерік Дюпон-Моретті заявив, що “для нападників на Юрія не буде безкарності”, а президент Еммануель Макрон пообіцяв знизити рівень злочинності та краще фінансувати поліцію. Президент Володимир Зеленський також вимагає від Франції жорсткого покарання для осіб, які побили українського підлітка.

Back to top button