Україна

У Франції створюють новий орган для регулювання ісламської громади, – 1News

Новий орган складатиметься з духовенства та мирян


Globallookpress

Влада Франції створять новий керівний орган для ісламської громади в країні. Передбачається, що такий захід покликаний позбавити іслам від екстремістських течій, повідомляє АР. 

Новий орган буде називатися “Форумом ісламу”. Він складатиметься з духовенства і мирян. Всі його члени будуть відібрані урядом. Чверть від усіх учасників Форуму складатимуть жінки.

Прихильники вважають, що це допоможе захистити п’ять мільйонів мусульман, що живуть в країні, від згубного іноземного впливу екстремізму і радикальних ісламських течій. Також вважається, що це забезпечить пріоритет світських цінностей у суспільному житті.

Новини за темою: З України за кордон намагались вивезти червонокнижних птахів

Критики цієї ініціативи вважають цей захід дискримінацією і спробою уряду покласти відповідальність за злочини ісламських фундаменталістів на мусульманську громаду.

“Ми перезапускаємо відносини між державою і вірою… (на основі) нової форми діалогу, яка буде більш відкритою, більш інклюзивною і більш представницькою для різноманітності ісламу у Франції”, – прокоментував ситуацію міністр внутрішніх справ Джеральд Дарманін. 

Раньше суд у Франції визнав винним і оштрафував ультраправого кандидата в президенти Еріка Земмура через расистські висловлювання.

Джерело

Back to top button